pátek 17. února 2012

Pozvánka na Madeiru


Ve středu 22. února se v 18 hodin, v přístavbě radnice v Borovanech (u Českých Budějovic) uskuteční přednáška o zahradách, parcích a rostlinách Madeiry. Pokud máte čas, zájem, chuť a možnost, srdečně vás zvu na toto večerní povídání. Madeira je ostrov sopečného původu, který má velmi příznivé podmínky pro celou řadu exotických rostlin. Na poměrně malém prostoru tu rostou jedinečné a krásné rostliny z různých částí světa.

Vstup na povídání o Madeiře je zdarma. Těším se na vás. Pavel Chlouba

čtvrtek 16. února 2012

Rozdělení blogu

Dovoluji si tímto všem návštěvníkům tohoto blogu oznámit jednu novinku. Doufám, že ji nebudete vnímat jako krok špatným směrem. Rozhodl jsem se tento blog rozdělit a založit k němu blog druhý. Zahradník na cestách tu  pro vás zůstane bez velkých viditelných změn. Akorát se budu snažit umístňovat sem převážně cestovatelské materiály. Chci tímto více oddělit od sebe zahradnické zážitky z cest od praktických rad, informací o rostlinách, novinkách a technologiích. Všechny tyto témata jsou tak obsáhlé, že se bojím, aby na jednom místě nevznikla až příliš pestrá směs různých zahradnických informací. Jestli budete mít náladu, zvu vás alespoň na krátkou návštěvu na www.pavelchlouba.blogspot.com
Doufám, že se tam během jara objeví i nová témata, které zatím na tomto blogu chyběly.

Nadále se těším na vaše exkurze jak na tomto místě, tak na blogu novém.

středa 15. února 2012

Zahradní centrum snů

Pavel Chlouba , www.fotoflora.cz pavelchlouba@gmail.com

Nedaleko od Londýna se nachází místo, které velebí snad všichni zahradníci, zahrádkáři i pěstitelé z dalekého i blízkého okolí. Nachází se tu i jedna ze čtyř úžasných zahrad, které patří pod správu Královské zahradnické společnosti (RHS). Na mapě Anglie najdeme toto místo označené jako Wisley. Samotná zahrada se rozkládá na ploše několika desítek hektarů, takže se na tomto místě na ní určitě ještě podíváme. Ještě před zahradou se nachází zahradní centrum, které patří k nejlepším, jaké jsem zatím viděl. Dovolím si vám ukázat pár obrázků, možná vás to před začátkem jara naladí trochu pozitivně - zahradnicky.
Toto je část prodejny věnovaná orchidejím.