úterý 24. ledna 2012

Hlavy plné květin


Pavel Chlouba, www.fotoflora.cz , pavelchlouba@gmail.com


Už jste někdy měli hlavy plné květin? Já ano - a stává se mi to poměrně často. Při květinových nákupech, nebo při plánování a vymýšlení záhonů mám nejednou pocit, že mám hlavu plnou květin. Nebo při procházce rozkvetlým jabloňovým sadem se na hlavě můžou také nějaké květy objevit. Ale nyní vám ukážu něco, co se jen tak nevidí.





Na začátku září r. 2011 se na brněnském výstavišti konal zahradnický veletrh Zelený svět. Zahradník na cestách tam nemohl chybět - a udělal velmi dobře. Mimo jiného tam proběhla série několika květinově-módních přehlídek. Vybral jsem pro vás obrázky hned z několika exhibicí, ve kterých jsem ale našel společného jmenovatele - hlavy plné květin. 

Zahradníkům se patrně často nestává, aby se mohli účastnit různých módních přehlídek. Ty mají zajisté své kouzlo i typickou atmosféru. Alespoň z filmových magazínů to tak působí. Vlnící se těla modelek, vzdechy překvapení, cvakání spouští fotoaparátů, opakované potlesky a sexy parfémy ve vzduchu. O módních přehlídkách často přemýšlím, jestli prezentované modely mají naději na uplatnění. V Brně jsem pochopil, že určitě ano. Některé z nápadů by byly zcela úžasné pro jízdu ve veřejné dopravě, jiné by hodně vylepšily vzhled moderátorky večerního televizního zpravodajství. Ale ne, nechci být cynický. Zrovna tato věc mi příliš nenáleží komentovat. Takže prosím podívejte se mnou na ty neotřelé nápady, které vymyslely české a moravské hlavy návrhářů a floristek, aby jiné hlavy mohly vypadat alespoň na chvíli trochu jinak, než je v civilním životě zcela běžné. Takže výjimečně bez dalších komentářů jdeme na to.









 Kdo znal a navštěvoval můj původní blog u jiného provozovatele, tak si asi na hlavy plné květin vzpomene, psal jsem o nich těsně po návštěvě veletrhu. K obrázkům se ale vracím, možná budou pro někoho z vás zcela nové. Tak která inspirace je pro vás zajímavá třeba pro přijetí hostů, práci na zahradě nebo na cestu do zaměstnání?


2 komentáře:

  1. Pro me jsou obrazky nove a muzu rict ze je tu nekoli navrhu ktere by se podle me daly i pouzit ve vhodnou situaci.

    OdpovědětVymazat
  2. Ello děkuji, účesy jsou to rozhodně extravagantní, ale o to také přeci šlo. Myslím, že máte pravdu, některé by se snad dali využít i v běžném životě.

    OdpovědětVymazat